Als u ons belt of ons contactformulier invult dan volgt een telefonische intake. Tijdens dit gesprek zal door middel van het doornemen van een vragenlijst bekeken worden of u in aanmerking komt voor hulp bij ons.

Indien wij u kunnen helpen zal er met u een afspraak gemaakt worden voor dezelfde of de volgende week. Deze afspraak wordt aan u bevestigd per mail met daarin alle benodigde gegevens die u mee moet nemen voor het gesprek.

Dan volgt de afspraak bij ons op het kantoor. Wanneer u dan bij ons op het kantoor komt zult u een intakegesprek hebben met één van onze schuldhulpverleners. Tijdens dit gesprek wordt uw situatie besproken en zullen wij al de benodigde gegevens in uw persoonlijk dossier opnemen. Zo zal er gekeken worden naar uw inkomsten en uitgaven en naar de hoogte van uw schulden. Na afloop van dit gesprek kunnen we u een plan van aanpak presenteren hoe we de schulden willen gaan oplossen.

De schuldeisers worden gelijk na het gesprek aangeschreven zodat ze op de hoogte zijn van onze tussenkomst. Zodra duidelijk is wat uw schuldenpositie is zullen er op maat gemaakte betalingsvoorstellen worden gedaan aan de schuldeisers. De maximale looptijd voor het schuldhulptraject is 36 maanden. Schuldeisers besluiten op vrijwillige basis om al dan niet mee te werken aan de regeling. Het traject kan dan ook alleen slagen als de schuldeisers akkoord gaan.

Als het traject geslaagd is dan zullen de betalingen uitgevoerd worden door onze Stichting Derden Gelden. U kunt elke betaling die wij doen aan de schuldeisers volgen via uw persoonlijke site en via uw eigen beheerdersrekening.

Van de correspondentie welke gevoerd wordt met de schuldeisers krijgt u, indien relevant voor u, altijd in kopie vorm thuis gestuurd zodat u ten alle tijden weet wat er gebeurd.

Schuldhulpverlening wordt uitgevoerd conform artikel 47-48 van de Wet op het consumentenkrediet.