Wanneer het u niet meer lukt om al uw rekeningen te betalen kan een deurwaarder beslag leggen op uw inkomen of een deel daarvan. Dat gebeurt dan na toestemming van de rechter. Dit noemen we loonbeslag. Dit wordt ook bekend bij uw werkgever. Als er problemen zijn dan is het daarom verstandig om dit kenbaar te maken bij uw werkgever. Misschien kan deze zelfs meehelpen met het vinden van oplossingen.

U heeft twee keuzes in het geval van loonbeslag.

Een: u hoeft geen afstand te doen van uw gehele loon en blijft zelf verantwoordelijk voor de betaling van uw vaste lasten, bijvoorbeeld de lopende premies voor verzekeringen, de huur, het gas en de electra. Wij bemiddelen in de schulden en zullen daar een betalingsregeling voor treffen met de schuldeiser of -eisers. De uitbetaling van de regelingen die we hebben getroffen is onze taak.

Of twee: wij voeren ook budgetbeheer uit voor u. Dit houdt in dat we uw vaste lasten ook zullen gaan betalen. We treffen in beginsel een regeling over hoe we uw inkomsten- en uitgavenpatroon zullen samenstellen. Afhankelijk van de situatie zal er een bedrag worden vrijgesteld om in uw dagelijkse onderhoud te voorzien bijvoorbeeld.

Loonbeslag is iets wat u indien mogelijk moet voorkomen. Een deurwaarder brengt ook weer extra kosten met zich mee. Vraag daarom hulp als het u zelf niet lukt om uit de schulden te komen en een vervelende situatie als loonbeslag te voorkomen.

Actief in heel Nederland

Wij kunnen u altijd helpen waar u ook woont. Wij zijn in heel Nederland actief en hebben twee vestigingen. In Rotterdam en een in Klundert, het hoofdkantoor. Aan de hand van uw persoonlijke situatie kunnen we zien of we u verder kunnen helpen. Mocht het zo zijn dat we u zeker van dienst kunnen zijn, dan maken we een afspraak op een van onze kantoren.

Vanaf dat moment kan het snel gaan. We zetten namelijk heel erg in op snelheid. En openheid en kwaliteit. Wachttijden kennen we niet. Niemand wil loonbeslag daarom gaan we zo snel mogelijk voor u aan de slag. U heeft een gesprek met een van onze schuldhulpverleners. Alle nodige informatie wordt in een persoonlijk dossier opgenomen. Uw inkomsten, uitgaven en de hoogte van uw schulden worden onder de loep gelegd.

Na dit gesprek maken we een plan van aanpak en presenteren we u het plan over hoe we de schulden willen gaan oplossen. De schuldeisers worden hierna meteen geïnformeerd over onze samenwerking. Ze weten dus dat u eraan werkt om de schulden af te kunnen gaan lossen.

Met op maat gemaakte betalingsvoorstellen aan de schuldeisers gaan we beginnen met de aflossing.

De maximale looptijd voor het schuldhulptraject is 36 maanden. Het kan alleen slagen als de schuldeiser of -eisers akkoord is.

Loonbeslag? Niet bij u! Neem nu nog vrijblijvend contact met ons op.