Indien u grote schulden heeft is de kans groot dat u meerdere schuldeisers heeft. U weet dat u schulden heeft maar hoeveel het precies is en bij wie? Wanneer u het spoor bijster bent dan kunt u de schulden opvragen en zo uw administratie op orde brengen.

Schulden

Omdat schulden moeten worden terugbetaald en daarbij ook de rente wordt opgeteld, kan dat voor slapeloze nachten zorgen. Het bedrag dat u terug moet betalen is vele malen hoger dan het bedrag dat u in eerste instantie hebt geleend omdat u het niet zo breed had. Om te voorkomen dat de situatie verslechterd is het verstandig om leningen te voorkomen. Maar die stap is misschien al lang geleden genomen. U wilt nu zo snel mogelijk van uw schulden af zijn en het beste zou uw schulden moeten opvragen om de situatie goed te kennen.

Door uw schulden in kaart te brengen weet u bij wie u schulden heeft en tegen welk rentepercentage dit terugbetaald moet worden. Misschien kunt u uw duurste leningen inmiddels wel al aflossen als dat is toegestaan. Maar het kan ook zijn dat u geen goed inzicht kunt krijgen in wat voor leningen u nu nog heeft openstaan.

In dat geval kunt u uw schulden opvragen bij het BKR, het Bureau Krediet Registratie. Het BKR is een centrale administratie waarin kredietgegevens van consumenten worden bewaard. Voor een klein bedrag, een paar euro, kunt u hier uw schulden opvragen en krijgt u een overzicht van de openstaande schulden en kredieten. Leningen van de Sociale Dienst, studieleningen, hypotheken en huurschulden worden niet bij het BKR vastgelegd dus houd er rekening mee dat dat niet meegenomen is.

Traject

Financieel Adviesbureau Deco kan u helpen bij het opvragen van de schulden. Dit traject kunnen wij voor u overnemen of wij kunnen u hiermee ondersteunen. Misschien heeft u zelf al een overzicht in huis en wilt u de vervolgstappen bestuderen. Wij kunnen met u samen een traject uitstippelen hoe en in welk tijdsbestek u de schulden aan kunt pakken. Zodat u in een zo kort mogelijke tijd weer een schuldenvrij leven hebt zonder dagelijkse financiële zorgen.

Een samenwerking met ons houdt dat er vanaf het begin af aan een team voor u klaarstaat dat als een vast aanspreekpunt dient. Dit hele team bestaat uit financieel deskundigen die alle zorgen en zaken en vragen over uw dossier met u bespreken kunnen zodra u daar behoefte aan heeft.

Onze werkwijze kenmerkt zich door snelheid. Wij werken zonder lange wachttijden en zodra een proces bij ons is gestart houden wij de gang erin. Onnodig oponthoud zal u alleen maar extra zorgen geven die overbodig zijn. Daarom is snelheid een van onze speerpunten. Andere speerpunten voor ons zijn kwaliteit en transparantie.

Uw schulden opvragen? Neem vrijblijvend met ons telefonisch contact op, wij helpen u graag.