U heeft te veel schulden en bent het overzicht volledig verloren? Voor schuldhulpverlening in Dordrecht en omstreken kunt u terecht bij ons. Wij bieden schuldhulpverlening niet alleen in Dordrecht, maar eigenlijk waar u ook woont of werkzaam bent. Met onze persoonlijke schuldhulpverlening of advies bij verregaande schulden. Andere instanties zoals de schuldhulpverlening van de gemeente of het maatschappelijk werk is minder aantrekkelijk omdat u daar wachttijden heeft. En die kennen wij bij Financieel Adviesbureau Deco niet. Wij zetten alles in op snelheid. Lange wachttijden zijn bij ons uitgesloten. U heeft al voldoende kopzorgen en nog langer moeten wachten omdat wij niet door zouden werken dat kunnen we ons niet voorstellen en dat zouden we nooit op ons geweten willen hebben. Voor schuldhulpverlening in en nabij Dordrecht zullen wij contact opnemen met de schuldeisers om met hen naar een oplossing te zoeken. Een minnelijk traject heet dit zoals u misschien al weet. Als een minnelijk traject niet lukt gaan we de rechter inschakelen voor het vinden van een oplossing. Het wettelijke traject is dat, de WSNP.

Vrijwillige schuldhulpverlening

De vrijwillige schuldhulpverlening in of nabij Dordrecht is wat we noemen het minnelijk traject. Die kent twee fasen. De aanmelding en de intake bij Deco. Onze schuldhulpverlening bestaat uit helderheid scheppen in de situatie en bekijken of u ook zelfredzaamheid bent bij de schuldhulpverlening in Dordrecht en omgeving. Op basis van alle info komen we met een concreet plan van aanpak. Budgetbeheer of beschermingsbewind kan ook volgen.
In de tweede fase gaan we met uw schuldeiser(s) om de tafel. We komen met een betalingsvoorstel waar u ook akkoord mee was. Alleen als de schuldeisers allemaal akkoord zijn gegaan en u kunt drie jaar aan alle voorwaarden die erbij horen voldoen, dan wordt het restant van de schulden kwijtgescholden.
Dat betekent wel: er mogen geen nieuwe schulden komen, op tijd vaste lasten betalen, van de schuldhulpverlening in of nabij Dordrecht de afspraken ondertekenen en de maximale afloscapaciteit gebruiken voor de aflossing van alle lopende schulden. Die capaciteit heeft Deco dan in een eerder stadium al berekend en het is het bedrag dat u maandelijks kunt missen voor het aflossen van de schulden.

Schuldeisers

Alle schuldeisers akkoord? Dan is de minnelijke schuldregeling in werking. Geen akkoord op het voorstel dan kan een dwangakkoord of een voorlopige voorziening aangevraagd worden.
Er volgt bijvoorbeeld een verzoek bij de rechtbank. Dat gebeurt dan door de gemeente. Als schuldhulpverlener zullen wij u indien nodig hierbij adviseren. De rechtbank beslist of u wordt toegelaten tot de WSNP.

Meer weten over onze schuldhulpverlening ongeacht uw woonplaats in Nederland? Dan kunt u vrijblijvend met ons bellen of een afspraak maken met onze specialisten. Zij staan voor u klaar en kennen geen wachttijden. Een groot verschil met de andere instanties in de schuldhulpverlening!