Met ons zijn er meer organisaties in Nederland die schuldhulpverlening kunnen bieden in Rotterdam en alles andere steden. Een ingang bij instanties als de schuldhulpverlening van de gemeente of maatschappelijk werk kent u waarschijnlijk al. Dan weet u ook dat de wachttijden daar erg kunnen oplopen. Allereerst zal Deco als schuldhulpverlener uw schuldeisers benaderen met de vraag of zij willen meewerken aan het vinden van een oplossing voor uw krediet. De rechter wordt ingeschakeld op het moment dat schuldeisers weigeren om hieraan mee te werken. In dit wettelijke traject orden zij gedwongen mee te werken als de rechter oordeelt dat zij ten onrechte hebben geweigerd. Deze schuldhulpverlening is te vinden in Rotterdam, maar zeker ook in elke andere plaats in Nederland.

Twee fases

De vrijwillige schuldhulpverlening in Rotterdam en omstreken die bestaat uit 2 fases. De eerste is de aanmelding en het intakegesprek bij Financieel Adviesbureau Deco. We gaan orde in de chaos scheppen om inzicht te krijgen in de financiën en de schulden. Op basis van al deze info stellen we een procesplan op; een plan van aanpak. Budgetbeheer of het aanvragen van beschermingsbewind daar kunnen we ook voor kiezen als blijkt dat dat noodzakelijk is. In de volgende fase zoeken we contact met uw schuldeisers voor een betalingsvoorstel. Als alle schuldeisers akkoord zijn gegaan, en u volgt gedurende drie jaar de voorwaarden op die er bij de regeling horen, dan wordt de rest van de schulden kwijtgescholden.
voor u.

Wel moeten alle schuldeisers akkoord zijn gegaan met het voorstel dat we hebben gedaan, want alleen dan is het zo dat het voorstel, de minnelijke schuldregeling, werkelijkheid mag gaan worden. Want als zij maar gedeeltelijk en niet allemaal akkoord zijn met ons voorstel, dan kan een dwangakkoord of een voorlopige voorziening aangevraagd worden.

Het proces

De rechtbank ontvangt dan een verzoek van uw gemeente. Wij kunnen u dan bij de schuldhulpverlening in Rotterdam en omstreken alleen nog maar adviseren. En dat zult u wel nodig hebben in dit ingewikkelde proces. Tijdens een zitting legt de rechter uw verplichtingen uit die u gaat krijgen bij een toelating. Ze schatten in of u zich wel aan de regels van de schuldsanering kunt houden. De rechtbank beslist uiteindelijk uw toelating tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP).

Wilt u meer over onze schuldhulpverlening in Rotterdam, Maastricht, Eindhoven, Utrecht of Arnhem weten? Wacht dan niet langer maar bel ons vandaag nog of maak een afspraak. Wij staan voor u klaar om u een stap verder te helpen in de goede richting. Onze schuldhulp is in 90 procent van de gevallen succesvol gebleken. Ga ook voor die winst en blijf niet langer tobben! Het heeft een negatieve invloed op alles dat u doet en denkt. Financiële vrijheid is de mooiste vrijheid die er is. Bel daarom vandaag nog.