Schuldsanering aanvragen dat wilt u hoe dan ook te voorkomen. Het is namelijk een erg vervelende situatie. Schuldsanering aanvragen betekent een hoop ellende op uw pad om van uw schulden af te komen. Financieel Adviesbureau Deco kan u ondersteunen bij met uw financiën. Samen kunnen wij uw situatie bestuderen om schuldsanering aanvragen voor te zijn.

Hoog opgelopen schulden?

Wanneer uw schulden te hoog zijn geworden en u onmogelijk kunt voldoen aan de betalingsverplichtingen, dan kunt u een schuldsanering aanvragen aan de hand van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Oftewel de Kredietbank. Het is in Nederland altijd verplicht om langs te gaan bij de gemeentelijke Sociale Dienst of de Kredietbank. Deze helpen u met het maken van een plan voor betalingen te komen. Maar als zij indien dat het niet meer lukt om aan uw verplichting te voldoen, dan kunt u via de rechter schuldsanering aanvragen.

Wanneer niet elke schuldeiser van u instemt met een schikking dan wordt er bij de rechtbank verzocht om toelating in de schuldsanering. De rechtbank beoordeelt uw dossier en of u wordt toegelaten of moet worden afgewezen. De rechter heeft namelijk nog een vinger in de pap: hij/zij kan oordelen dat u wel in staat bent om uw schulden zelf af te lossen. Ook kan de rechter vinden dat u niet in staat bent om uw verplichtingen die bij een sanering horen na te komen. Was of bent u een ondernemer dan kan het voorkomen dat u in de afgelopen tien jaar failliet bent geweest. Of dat u wellicht al eens eerder in een saneringstraject heeft gezeten. Dat kan ook een reden tot een afwijzing door de rechter zijn.

Proces schuldsanering

Wanneer u wel wordt toegelaten in de WSNP dan begint er een proces dat 3 tot 5 jaar kan duren. Al uw lopende schulden bij een of meerdere schuldeisers vallen nu onder de WSNP. Het grootste aantal schulden daar bent u van op de hoogte. Het is echter zo dat niet alle schulden altijd bij iemand bekend zijn. Elke toelating in de WSNP wordt daarom gepubliceerd in de Staatscourant. Schuldeisers checken er de debiteuren en zien zo of u bent toegelaten tot de schuldsanering.

Aan de WSNP zijn bepaalde regels en verplichtingen verbonden. Zo bent u bijvoorbeeld verplicht om veranderingen door te geven. Dat kan een verandering van uw inkomen zijn of een ander adres. Zowiezo bestaat de verplichting voor u dat u alle informatie die gevraagd wordt, dat u die ook moet geven. Andere financiële overeenkomsten mag u helemaal niet aangaan. En een of meerdere opleidingen volgen mag ook niet. U zult zich moeten inzetten om meer inkomsten te krijgen. Indien u werkloos bent dan moet u op zoek naar ander passend werk en dus gaan solliciteren. Alleen als u arbeidsongeschikt bent krijgt u een vrijstelling van deze sollicitatieplicht.

U kunt vrijblijvende een afspraak met ons maken om alles te weten over schuldsanering en vooral over het voorkomen daarvan. Ons contact-adres en telefoonnummer staan op de website. Wij hopen u snel te mogen helpen.