Schuldsanering dat moet u te allen tijde zien te voorkomen. Het is namelijk een zeer onprettige situatie. U moet uw schulden zien op te lossen zonder dit traject in te moeten.

Financieel Adviesbureau Deco ondersteunt u met uw financiën. Zo kunnen wij er samen voor zorgen dat het niet zo ver hoeft te komen als schuldsanering.

Te veel schulden?

Wanneer uw lasten, uw schulden te hoog zijn geworden om nog te kunnen voldoen aan de betalingsverplichting, kunt u een aanvraag indienen aan de hand van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Beter bekend als de Kredietbank. Het is verplicht om langs te gaan bij de gemeentelijke Sociale Dienst of de Kredietbank. Deze helpen om tot een plan voor betalingen te komen. Maar in het geval dat dat niet meer dat lukt kan er via de rechter schuldsanering worden aangevraagd.

Wanneer niet elke schuldeiser instemt met een minnelijke schikking dan wordt bij de rechtbank verzocht om een toelating in de schuldsanering. De rechtbank beoordeelt dan of u niet moet worden afgewezen. De rechter kan namelijk vinden dat u toch zeker wel in staat bent om uw schulden af te lossen. Ook kan het zo zijn dat de rechter vindt dat u niet in staat bent om de verplichtingen na te komen die volgen uit de sanering. Bent u een ondernemer of ondernemer geweest dan kan voorkomen dat u ergens in de afgelopen tien jaar een faillissement heeft gekregen. Of dat u al eerder in een saneringstraject heeft gezeten. Dat kan ook zeker een reden tot afwijzing door de rechter zijn.

Traject schuldsanering

Wanneer u tot de rechter wel wordt toegelaten in de WSNP dan start een traject van 3 tot 5 jaar. Al uw schulden vallen nu onder de WSNP. Het grootste aantal schulden zullen wel bij u bekend zijn. Maar lang niet alle schulden zijn altijd bij iemand bekend. Uw toelating wordt daarom gepubliceerd in de Staatscourant. Eventuele schuldeisers kunnen dan de debiteuren controleren zien dat u bent toegelaten tot de schuldsanering.

U zult zich moeten houden aan bepaalde regels en verplichtingen. U bent bijvoorbeeld verplicht om veranderingen door te geven. Dat kan een verandering van uw inkomen zijn of een ander adres. Zowiezo is de verplichting er dat u alle informatie waarom gevraagd gaat worden, dient te geven. Andere financiële overeenkomsten mag u niet aangaan. Opleiding(en) volgen mag ook niet. En u moet zich inspannen om meer inkomsten te krijgen. Als u geen werk heeft moet u op zoek naar ander werk en gaan solliciteren. Alleen bij arbeidsongeschiktheid krijgt u vrijstelling van de sollicitatieplicht.

Bel ons voor een vrijblijvende afspraak, dan kijken we of we uw schulden kunnen oplossen middels een stappenplan. U vindt ons nummer op deze website. Wij hopen u spoedig te mogen verwelkomen.